24 juni 2018

Ruimtereizen worden fors duurder

Soyuz lancering mei

De Verenigde Staten gaan Rusland fors meer betalen voor vluchten naar het internationale ruimtestation ISS. Een retourtje ISS met een Sojoez-capsule kost nu 63 miljoen dollar (48 miljoen euro) per astronaut. Vanaf 2016 gaat het tarief naar 71 miljoen dollar (54 miljoen euro).

Ruimtevaartorganisatie NASA maakte het nieuwe contract met de Russen woensdag bekend. Sinds de Amerikaanse spaceshuttles uit de vaart zijn, is Rusland het enige land dat astronauten naar de ruimte kan brengen, tot ergernis van NASA-chef Charles Boldon. Een nieuwe lichting Amerikaanse ruimteschepen is op zijn vroegst vanaf 2017 beschikbaar.

‘Hoewel onze Russische evenknie

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.