15 juli 2018

Buzz Aldrin: “We kunnen en moeten Mars gaan koloniseren”

Buzz Aldrin op de maan

Buzz Aldrin is de tweede mens op de maan

Buzz Aldrin, de tweede man op de maan, meent dat de Verenigde Staten samen met de private sector het initiatief moeten nemen om mensen naar Mars te sturen om er een permanente kolonie te stichten. ‘De start van kolonies op Mars is technisch en financieel mogelijk, zelfs in deze tijden van economische moeilijkheden’, zei de 83-jarige gewezen astronaut tijdens een conferentie aan de George Washington University over de verovering van de rode planeet.

‘De Verenigde Staten moeten de leider blijven wat betreft het ruimtetransport en ik denk dat we ook kunnen rekenen op de dynamiek van de private sector om een systeem te ontwikkelen dat het zou mogelijk maken zich te vestigen op Mars’, aldus Aldrin, die in 1969 als tweede man ooit voet zette op de Maan, na Neil Armstrong. Dezelfde visie doet hij uit de doeken in een nieuw boek, met als titel

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.