17 juli 2018

Nieuwe techniek in ontwikkeling om gravitatiegolven te detecteren

Andre Geraci bij een apparaat dat lijkt op de gravitatiegolf-detector die hij heeft voorgesteld

Andre Geraci bij een apparaat dat lijkt op de gravitatiegolf-detector die hij heeft voorgesteld

Twee natuurkundigen van de universiteiten van Nevada en Reno hebben een nieuwe techniek voorgesteld, waarmee het mogelijk zou moeten zijn om gravitatiegolven te ontdekken, de door Albert Einstein in 1916 voorgestelde rimpels in de ruimtetijd, die kunnen ontstaan bij extreme gebeurtenissen zoals botsingen van zwarte gaten. Er wordt al decennia lang gezocht naar gravitatiegolven, sinds Joseph Weber’s speurtochten vanaf 1968. De

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.