16 juli 2018

Marsrover Curiosity is klaar voor tweede boorpoging

Curiosity-Sol-169
Marsrover Curiosity is volgens de NASA helemaal klaar om een tweede boorpoging te ondernemen. De eerste boorpoging was in het gesteente genaamd John Klein en de analyse van de boormonsters leidde tot de conclusie dat Mars ooit leefbaar is geweest. Om die conclusie te kunnen bevestigen gaat men vlakbij John Klein voor de tweede keer in de Marsgrond boren, dit keer in een rots genaamd Cumberland. Op de panoramafoto hierboven zie je beide rotsen. De NASA heeft een video gemaakt over de wijze waarop het boorgruis via het zogenaamde CHIMRA verdeelsysteem terecht komt in de twee labs aan boord van Curiosity,

Reacties

  1. Remco H. zegt:

    Interessante video wederom. Ook de bijpassende 007 James Bond kleding onder de werkkleding is een leuke toevoeging aan de technische vernuften 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.