21 juli 2018

NASA steunt bedrijf dat 3D-geprint voedsel wil maken

Universal Food Synthesizer

Zin in pizza? Mag die geprint zijn? Mag de kaas gemaakt zijn van insectenpoeder? Het lijkt een bizar idee, maar NASA heeft een beurs van 125.000 dollar geschonken aan een bedrijf om een Universal Food Synthesizer te ontwerpen die voedsel uit een 3D-printer laat rollen.

Bij NASA is men ervan overtuigd dat een dergelijk apparaat astronauten van voedsel kan voorzien op lange ruimtereizen, waar traditioneel voedsel geen optie is. 3D-geprint voedsel zou 35 jaar lang goed blijven.

In de toekomst is de machine wellicht ook in restaurants aan te treffen of in de keuken van mensen die op dieet staan: het aantal calorie

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.