23 juli 2018

ESA-astronaut Luca Parmitano in recordtijd aangekomen bij het ISS

De Sojoez net voor de koppeling aan het ISS

De Sojoez net voor de koppeling aan het ISS

Het Sojoez-ruimteschip met aan boord ESA-astronaut Luca Parmitano is afgelopen nacht veilig aangekomen bij het International Space Station (ISS). Het vertrok vanuit Kazachstan en bracht Parmitano en zijn reisgezellen naar het ruimtestation, waar ze gedurende vijf maanden zullen leven en werken. Luca Parmitano maakt zijn vlucht aan boord van het ISS voor rekening van de Italiaanse ruimtevaartorganisatie ASI in het kader van een bilaterale overeenkomst tussen ASI en zijn Amerikaanse tegenhanger NASA. Samen met Luca gingen de Russische Sojoez-commandant Fjodor Joertsjichin en NASA-astronaut Karen Nyberg de ruimte in. Ze zullen als vluchtingenieurs deel uitmaken van de expeditie 36/37 van het ISS. De missie van Luca kreeg de naam ‘Volare’, wat in het Italiaans ‘vliegen’ betekent. De naam symboliseert de zoektocht naar nieuwe grenzen en de mogelijkheid om nieuwe ontdekkingen te doen. De lancering van het ruimteschip Sojoez TMA-09M vond plaats op de kosmosdroom Bajkonoer in Kazachstan op 28 mei om 22:31:24 uur in Belgi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.