17 juli 2018

Is er hard bewijs voor het bestaan van een ander heelal?

Kaart van de kosmische microgolf-achtergrondstraling
Er verschijnen de laatste weken diverse artikelen, waarin gezegd wordt dat er hard bewijs zou zijn voor een bestaan van een ander heelal, dat samen met ons eigen heelal en wellicht met andere heelallen een multiversum zou vormen. Voorbeelden van die artikelen zijn deze van de International Business Times – wowie, dat klinkt als echte kenners van kosmologie – en deze van de Daily Mail. Het bewijs zou gelegen zijn in de onderzoeksgegevens van de kosmische microgolf-achtergrondstraling (Engelse afkorting: ‘CMB’), die verzameld zijn door de Planck satelliet en die twee maanden terug zijn gepubliceerd, in de vorm van 29 wetenschappelijke artikelen. Het harde bewijs zou bestaan in de vorm van anomalie

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.