23 juli 2018

Pas ontdekte exoplaneet is de lichtste die ooit direct is gefotografeerd

HD95086 b Deze opname van de VLT toont de pas ontdekte planeet HD95086 b, vlak onder zijn moederster. De (infrarood)waarnemingen zijn gedaan met NACO, het adaptieve optische instrument van de VLT. Daarbij is een techniek gebruikt, differenti

Reacties

  1. ~dat is ongeveer even ver als de Plejaden !!! (richt daar nou eens op!)

    • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

      Waarom de Plejaden? Daar zal je alvast geen leven aantreffen, die sterren zijn nog piepjong. Je kan beter kijken naar sterren waarbij mogelijk leven zou kunnen zijn. Toegegeven, dat zal bij de ster uit dit onderzoek ook niet het geval zijn 😛 – daarnaast zijn de meeste sterren in de Plejaden hete B-reuzen, waarbij het ontdekken van exoplaneten bijzonder lastig is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.