23 juli 2018

Wil je echte “Muziek van de Sterren” horen?

EX Hydrae

Plato, de Griekse filosoof, omschreef muziek en sterrenkunde als “zusterwetenschappen” die beide handelen in harmonieuze bewegingen, ongeacht of dit snaren van een instrument zijn of objecten aan de nachthemel. Natuurlijk was de filosofie van een “Muziek van de Sferen” een symbolische – de moderne techniek heeft echter een eigen variant gemaakt van deze filosofie, door muziek te maken aan de hand van sterrenkundige gegevens.

Gerhad Sonnert en Wanda Diaz-Merced hebben gebruikt gemaakt van r

Reacties

  1. Leuk! Johannes Kepler heeft daar in de 17e eeuw ook veel aandacht aan besteed. Volgens hem bestaat de verbinding tussen geometrie, kosmologie, astrologie, harmonie en muziek uit de musica universalis. Meer daarover op deze site: http://www.skyscript.co.uk/kepler.html

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.