17 juli 2018

Leven op aarde zal ondergronds eindigen

aarde over twee miljard jaar

Zo zou de aarde er over twee miljard jaar uit kunnen zien.

De laatste levende organismen op aarde zijn microben die onder extreme omstandigheden onder het aardoppervlak leven. Maar over zo’n 2,8 miljard jaar geven ook zij de geest en verandert de aarde in een drooggekookte, levenloze planeet. Die conclusie trekt Jack O’Malley James van de Universiteit van St. Andrews in Schotland op basis van computersimulaties van de toekomst van zon en aarde.

De zon wordt in de loop van de tijd steeds groter, heter en helderder. Het resultaat is dat de gemiddelde temperatuur op aarde stijgt, dat de oceanen beginnen te verdampen en dat dieren en planten uitsterven. De verdamping van de oceanen begint over ruwweg

Reacties

  1. Anoniem zegt:

    ik gun o’malle james dat zowel hij als de microben over ruim 2 miljard jaar reïncarnatie-adepten zijn want
    eerst dan schrijft het te lezen gezegde “” wie schrijft die blijft”” voorwaar geschiedenis zonder weerga.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.