16 juli 2018

Natuurkundigen willen voor € 5 miljard een neutrinofabriek bouwen

Voorstelling van de te bouwen neutrino fabriek

Voorstelling van de te bouwen neutrino fabriek

Een internationale groep van wetenschappers van 15 wetenschappelijke instituten, verenigd in het EUROnu samenwerkingsverband – heeft in een vandaag gepubliceerd rapport gepleit voor de bouw van een ‘neutrino fabriek‘, een fabriek waar muon neutrino’s met een energie van 10 GeV zouden worden geproduceerd. Het zou feitelijk een deeltjesversneller zijn, waar protonen met bijna de lichtsnelheid tegen een doel worden geknald, waarna eerst pionen ontstaan, daarna muonen en tenslotte muon-neutrino’s. De kosten van de bouw van de neutrinofabriek zijn hoog: ergens tussen

Reacties

  1. Die foto is helemaal geen ‘voorstelling van de te bouwen neutrinofabriek’, maar is ‘The Globe of Science and Innovation’, een markant gebouw wat een klein museum bevat en wat op het terrin van CERN staat.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.