15 juli 2018

Gouden medailles Olympische Winterspelen bevatten 15 februari 2014 stukjes meteoriet

medaille
Op 15 februari 2013 viel boven de Russische stad Tsjeljabinsk een 17 meter grote meteoriet in stukken uiteen, die voor veel schade en gewonden zorgde. Delen van die meteoriet zijn in de omgeving van Tsjeljabinsk teruggevonden. Vandaag werd bekendgemaakt dat volgend jaar bij de Olympische Winterspelen in het Russische Socchi iedereen die op 15 februari 2014 – helemaal goed, exact een jaar na dato – een gouden medaille wint een bijzonder exemplaar ontvangt: een gouden medaille waarin stukjes van die meteoriet verwerkt zijn. Op die dag staan diverse finales op stapel, zoals de 1000 meter shorttrack voor vrouwen, de 1500 meter shorttrack voor mannen, de dames reuzenslalom

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.