17 juli 2018

I Love Q

I love Q
Nee, het is geen liefdesbetuiging aan Q, de technische speeltjesadviseur van James Bond. Het is de naam van een wetenschappelijk artikel, geschreven door Kent Yagi en Nicolas Yunes (Universiteit van Montana), vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science. Je zou ’t niet zeggen, maar het draait bij dat I Love Q om neutronensterren, om een beschrijving van de staat van deze zeer extreem dichte objecten in het heelal, die met gemak een massa van de zon herbergen in een bol van 10 tot 20 km doorsnede. I staat voor ‘moment of inertia’, traagheidsmoment in het Nederlands, een maat voor de rotatie,

Reacties

  1. Joolee zegt:

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.