19 juli 2018

Ineenstortende hypermassieve neutronensterren kunnen enorme magnetische velden produceren

Een instabiliteit in een hypermassieve neutronenster kan tot het ontstaan van de sterkste magnetische velden in het heelal leiden

Een instabiliteit in een hypermassieve neutronenster kan tot het ontstaan van de sterkste magnetische velden in het heelal leiden

Computersimulaties hebben wetenschappers van het Max Planck Institute for Gravitational Physics (Albert Einstein Institute/AEI) laten zien dat ineenstortende hypermassieve neutronensterren in staat zijn om net voordat ze inkrimpen tot een zwart gat de grootste magnetische velden in het heelal te produceren. Dergelijke ultradichte hypermassieve neutronensterren ontstaan als twee afzonderlijke neutronensterren in een binair systeem tegen elkaar botsen en samensmelten tot

Reacties

  1. herauthon zegt:

    Inhoudelijk interessant – maar die kleine taaal foutjes toch een beetje als magneten voor mijn ogen.

    tussen twee magneet velden met gelijke polariteit bewegen parallel deeltjes – kunnen die daardoor tot bijna lichtsnelheid worden opgedreven – als deze velden afkomstig zijn van een hypermassive neutronenster?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.