14 augustus 2018

Iran gaat Perzische kat naar de ruimte sturen

Perzische kat

Ongeveer zeven maanden nadat Iran een aap de ruimte in slingerde, duiken de plannen op om ook een Perzische kat te lanceren. Gisteren maakte Mohammad Ebrahimi, woordvoerder van het ruimteprogramma, het nieuws bekend. De lancering van de Perzische kat zou nog plaatsvinden voor het einde van het Iraanse jaar, dat eindigt op 21 maart. Uit het verslag blijkt dat ook een muis en een konijn tot de kandidaten behoren.

Het plan komt er naar aanleiding van de succesvolle tocht van een aap, die ongedeerd terug op aarde landde enkele maanden geleden. Volgens Ebrahimi duurde de vlucht 20 minuutjes en bereikte de capsule een hoogte van 120 kilometer.

Reacties

  1. Kunnen ze gerust doen, mocht het niet goed gaan . . .
    No problem! Een kat heeft toch negen levens!

  2. Maar hij lijkt er nou niet echt blij mee te zijn 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.