16 juli 2018

Astrovacan̤e Grandchamps: komeet ISON bewegend en al Рin kleur!

ISON

Paul Bakker is er vanochtend vroeg opnieuw in geslaagd om komeet ISON te fotograferen. Deed hij dat gisteren met een

Reacties

 1. Remco H. zegt:

  Het blijft een prachtig gezicht om bewegend beeld te zien van ISON

 2. Monique zegt:

  Ik vind het echt knap werk hoor, mooi gedaan Paul. Hier alleen maar regen, bah 🙁

 3. Op de site brucegary.net/ISON/ staat een 3 minuten opname van D. Whitmer. Daarin is te zien dat er iets meevliegt in zelfde richting als ison( nee, geen ufo). Het zou gaan om de asteroïde 433 Eros. Weet iemand hier iets meer over, bijvoorbeeld hoe ver vliegt deze bij ison vandaan

 4. Klopt, rond die datum stonden de komeet ISON en de planetoïde 433 Eros vlak bij elkaar aan de hemel. Ik heb het net even gechekt op Stellarium en daar is het mooi in te zien. Meer hebben het tweetal toen gefotografeerd, zoals Ian Musgrave vanuit Australië. Maar fysiek hebben die twee niets met elkaar te maken, het is toeval dat ze een poosje bij elkaar stonden.

 5. @ Paul Bakker, ik ben zo vrij geweest om 2 korte fragmentjes van komeet ISON (hierboven) in mijn Stellarium filmpje te gebruiken (natuurlijk met bronvermelding). Als je er bezwaar tegen hebt laat je me het dan weten?

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

   Vette muziek 🙂 – heb je trouwens facebook monique? Zo ja, wordt dan lid van de AstroBlogs Facebook-groep! 😀

   • Nee, ik zit niet op Facebook Olaf. Ook geen Twitter. Ik heb zo mijn voorkeuren 😛 En wat de muziek betreft…die moet gewoon kloppen en het moet maar net je smaak zijn hè? Deze muziek deed me denken aan de intro van “Wondere Wereld” wat destijds door Chriet Titulaer gepresenteerd werd.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.