14 augustus 2018

JUNO functioneert weer naar behoren

JUNO scheert langs de aarde

JUNO scheert langs de aarde

De ruimtesonde Juno functioneert weer helemaal zoals het hoort. Na zijn fly-by langs de aarde, afgelopen woensdag, is Juno door onbekende oorzaak in een slaapmodus terecht gekomen. Hierbij worden veel systemen uitgeschakeld. Gelukkig functioneerde het radiocontact met de aarde nog wel en heeft Juno zelfs foto’s van de aarde doorgestuurd.

Gelukkig had de storing verder geen gevolgen van de reis van Juno – de ruimtesonde heeft een noodzakelijke duw in de rug gekregen van de zwaartekracht van de aarde en ligt volledig op koers naar Jupiter, alwaar het op 4 juli 2016 zal arriveren. Eenmaal aangekomen zal de sonde vanuit een polaire baan zo’n 33 omwentelingen maken, waarna Juno zich in de wolken van de grootste planeet in het zonnestelsel zal storten. Men hoop zo meer te weten te komen over de geschiedenis van Jupiter.

Reacties

  1. Komen er bij zo’n “fly-by” ook nog noemenswaardige G krachten vrij ?
    Met de nadruk op noemenswaardig.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.