22 juli 2018

China zal in december een geavanceerde maanrover lanceren

Chang'e 3 maanlander

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat China het derde land werd (na de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie/Rusland) dat geheel zelfstandig een astronaut in een baan om de aarde kan brengen. De Chinese grootmacht treft nu de laatste voorbereidingen voor z’n meest complexe maanmissie tot nog toe: de Chang’e 3 maanrover.

Chang’e 3 vormt de tweede fase van China’s driestappenplan van robotische maanverkenning. De eerste fase werd gevormd door de Chang’e 1 en 2 ruimtesondes, die vanuit een omloopbaan rond de maan gedetailleerde foto’s gemaakt hebben van het maanoppervlak. Tijdens die missies is Sinus Iridium, een gestolde lavavlakte, ge

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.