16 juli 2018

De zeldzame drievoudige schaduwovergang op Jupiter in beeld gebracht

Jupiter 13-10-12 07-14-59

Afgelopen zaterdag vroeg in de ochtend hebben we vanuit Zuid-Frankrijk de zeldzame drievoudige schaduwovergang op Jupiter waargenomen, veroorzaakt door de drie manen Callisto, Europa en Io – letterlijk de allerlaatste actie van de Astrovacan

Reacties

  1. Remco H. zegt:

    Arie en Cees, geweldige shots, bedankt voor het delen!! Wat moet dat een machtig gezicht geweest zijn om live mee te kunnen kijken.

  2. Monique zegt:

    Adembenemend mooi gefotografeerd. Zo zie ik het helaas niet door mijn telescoop ( Meade ETX 105mm Classic met Meade Super Wide QX 15mm oculair) Ik ben iedere keer weer onder de indruk als ik die manen rond Jupiter door m’n telescoop zie want het is ergens toch bijzonder dat je dat allemaal vanaf hier kunt waarnemen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.