16 augustus 2018

Wat gaat LUX ons 30 oktober vertellen over donkere materie?

LUX-werking

Op woensdag 30 oktober a.s. worden door het team van natuurkundigen van de Large Underground Xenon (LUX) detector de resultaten bekendgemaakt van de jacht op deeltjes donkere materie. Het heelal schijnt voor bijna 27% uit die geheimzinnige donkere materie te bestaan, da’s zo’n 85% van alle materie in het heelal. We weten dat het er is – op talloze indirecte manieren aangetoond, zoals de rotatiecurves van sterren in sterrenstelsels – alleen weten we niet w

Reacties

  1. Ik heb ook een donkerbruinmaterie vermoeden;-)

  2. Gaan we hopelijk eindelijk een lichtpuntje zien in die donkere materie 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.