19 juli 2018

Sovjet Zaterdag – N1, de Russische maanraket

N1

N1 maanraket

Om Russische kosmonauten op weg te brengen naar de Maan had de Sovjet-Unie in de strijd met de Verenigde Staten om de wedloop naar de Maan een krachtige Maanraket nodig. De N1 raket moest uiteindelijk het antwoord worden op de krachtige en impressionante Amerikaanse Saturn V draagraket en zou de Russische Sojoez 7K-LOK ruimtecapsule en de bijhorende Lunniy Korabl Maanlander uit een baan om de Aarde op weg zetten naar de Maan.

De Sovjet-Maanraket werd ontworpen door de Russische raketgeleerde Sergej Koroljov waarna het programma, na de dood van Koroljov in 1966, in handen kwam van Vasily Mishin. Vandaag de dag behoort de N1 nog steeds tot

Reacties

  1. Ik vond deze documentaire. Past goed bij dit betoog waar toch nog feiten in staan die ik niet wist.
    http://youtu.be/BLg1QUq5GQM

  2. Waarom Russische kosmonauten nooit in de buurt kwamen van de Maan?
    Nou,, daarom,,,
    https://youtu.be/Vi6fjs_8Yx8

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.