16 juli 2018

Is komende nacht echt de langste nacht van het jaar?

langste nacht van het jaar

Komende nacht gaat de wintertijd weer in en op Teletekst pagina 121 wordt gesproken over de langste nacht van het jaar. Op veel plaatsen in Nederland wordt dan ook de Nacht van de Nacht gevierd. De klok gaat om 03.00 uur een uur terug, dus logisch om vanwege het extra uur te denken dat we de langste nacht van het jaar meemaken. Volgens Van Dale is de nacht “de

Reacties

  1. Ik vind dat je maar moeilijk doet. De lengte van de nacht, dwz de tijdsduur dat het donker is, wordt natuurlijk helemaal niet beïnvloed door klokken te verzetten. Komende nacht is al langer dan afgelopen nacht, de nacht van de nacht.

    • Klopt als een bus, het gaat om de periode dat het donker is en dat staat los van zomer- of wintertijd. Het ging mij om datgene wat op Teletekst werd beweerd, namelijk dat dit de langste nacht van het jaar zou zijn.

  2. Lekkere blunder van de NOS.. Iedereen weet toch dat 21 december de langste nacht is en 21 juni de langste dag!

  3. Winterequinox? Je bedoelt winter solstice? Ik ken alleen een lente- en een herfstequinox…

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.