18 augustus 2018

Sovjet Zaterdag – Buran, de Russische spaceshuttle

Buran 1

Het Buran-project is ongetwijfeld het meest indrukwekkende en duurste project ooit uit de Russische ruimtevaart. De toenmalige Sovjet-Unie startte in 1974 met dit ambitieuze project als antwoord op de plannen van de Amerikaanse Space Shuttle. Na

Reacties

 1. Mooi verhaal ! Bedankt.

 2. Goed verhaal, ook hier kom ik weer feiten tegen die ik niet wist of vergeten was.

 3. Monique zegt:

  Wat zonde van al de tijd, geld en moeite wat erin gestopt is. Al met al een duur “bouwdoosje” (95% afgewerkt, 71 miljoen dollar en stop) Hadden ze beter een consultancy bureau kunnen inhuren om vooraf een kostenplaatje (om en nabij) te laten voorrekenen 😀

 4. gert1904 gert1904 zegt:

  Ik vind 71 miljoen dollar, over 18 jaar, een koopje. En volstrekt niet geloofwaardig.

  РD̩ze website:

  http://www.buran-energia.com

  zegt:

  “This program was the most ambitious project of the history of the Soviet space conquest. During 18 years, more than 1 million people in 1286 companies and 86 ministries and departments directly worked on the project.”

  Hadden 1 miljoen mensen 1 jaar aan dit project gewerkt, hadden ze elk, gemiddeld, 1.5 dollar verdiend. Per week.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.