23 januari 2018

Sovjet Zaterdag – Buran, de Russische spaceshuttle

Buran 1

Het Buran-project is ongetwijfeld het meest indrukwekkende en duurste project ooit uit de Russische ruimtevaart. De toenmalige Sovjet-Unie startte in 1974 met dit ambitieuze project als antwoord op de plannen van de Amerikaanse Space Shuttle. Na

Reacties

 1. Mooi verhaal ! Bedankt.

 2. Goed verhaal, ook hier kom ik weer feiten tegen die ik niet wist of vergeten was.

 3. Wat zonde van al de tijd, geld en moeite wat erin gestopt is. Al met al een duur “bouwdoosje” (95% afgewerkt, 71 miljoen dollar en stop) Hadden ze beter een consultancy bureau kunnen inhuren om vooraf een kostenplaatje (om en nabij) te laten voorrekenen 😀

 4. gert1904 gert1904 zegt:

  Ik vind 71 miljoen dollar, over 18 jaar, een koopje. En volstrekt niet geloofwaardig.

  РD̩ze website:

  http://www.buran-energia.com

  zegt:

  “This program was the most ambitious project of the history of the Soviet space conquest. During 18 years, more than 1 million people in 1286 companies and 86 ministries and departments directly worked on the project.”

  Hadden 1 miljoen mensen 1 jaar aan dit project gewerkt, hadden ze elk, gemiddeld, 1.5 dollar verdiend. Per week.

Laat wat van je horen

*