15 augustus 2018

Nieuwe theorie voor het ontstaan van het leven

origin of life 1

Het is een van de grootste vraagstukken voor de wetenschap: hoe is het leven op aarde begonnen? Nieuw onderzoek van de Texas Tech University suggereert dat het uit de hemel is komen regenen en begonnen is in de ingewanden van de hel. Sankar Chatterjee, professor in de aardwetenschappen, beweert het antwoord te hebben gevonden, door theorie

Reacties

 1. Het verbaast mij iedere keer weer hoe buitengewoon simpel er wordt gedacht over het ontstaan van met name die eerste prokaryoot. Een onvoorstelbaar complexe machine. Alle belangrijkste moleculaire elementen die wij veronderstellen noodzakelijk te zijn voor het leven kunnen in het laboratorium worden gesynthetiseerd: RNA, DNA, eiwitten, aminozuren, lipiden, nutriënten etc. Waarom lukt het ons niet daaruit levende cellen te maken? We hoeven de primitieve aarde niet na te bootsen, alle belangrijke elementen hebben we al en toch lukt het niet een enkele levende cel te doen ontstaan. Zelfs al zou het in een gesimuleerd proces lukken om RNA of prionen te kapselen in blaasjes van lipide membraan, is er nog nauwelijks een stap gezet naar de creatie van leven. Het is er een heel verre echo van. Het is zelfs onvergelijkbaar met een zojuist gestorven prokaryoot. Die zit duizend maal ingewikkelder in elkaar, maar leeft toch niet meer. Waarom niet? Alles is er. Van alles wat er is, is leven het grootste mysterie. Voor ons die leven.

  • WikkieWokkie zegt:

   Wat wil je horen??? God?
   Het is niet binnen een korte periode gebeurd.. Misschien waren de “juiste ingrédienten” voor deze gebeurtenis al miljarden jaren aanwezig op aarde..
   Ik besef de kans dat:De juiste dingen,op de juiste momenten onder de juiste condities bij elkaar komen,heel klein is. Maar, de tijd die de evolutie erover gedaan heeft om “ons” op dit moment op deze plaats te laten zijn en over dit onderwerp te laten nadenken en onze ideeen te spuien, is ook heel lang is..

   Ik ben niet gelovig maar besef terdege dat deze kans heel klein is, maar misschien hebben we geluk???

   By the way, ik ben het met je eens en vraag me ook zeer zeker af hoe alles in beweging is gezet… Zou de tijd dan geen goede verklaring kunnen zijn?

   • Het merkwaardige is dat de fossiele geschiedenis laat zien dat een kleine 300 miljoen jaar na de “heavy bombardment” al prokaryoten gevonden worden. Het duurt nog een miljard jaar voor er eukaryoten gevonden worden en pas een half miljard jaar geleden vinden we een uitbarsting van meercellige organismen. Een meerderheid van onderzoekers erkent dat de stap van een complex van macromoleculen naar een levende prokaryoot verreweg het grootste obstakel is, veel groter dan om van daaruit te evolueren naar eukaryoten en meercelligen, Toch duurden die laatste twee stappen vele malen langer. Extreem gezegd: toen de aarde voldoende was afgekoeld om leven te herbergen was het er al. Leven kan als ingepakte, beschermde prokaryotische sporen zijn meegelift met de asteroïden. Dan verleggen we het probleem naar elders, maar beschikken we wel ineens over nog veel meer tijd.

 2. Op de website http://Www.debijbellezer.nl Wordt verdedigd dat dat wat de wetenschap onomstotelijk bewijst, niet in tegenspraak kan zijn met wat de Bijbel zegt.

  • Haha.. er wordt niets verdedigt op die site, het is iets wat jij zelf zegt, meneer Piet. De bijbel als bewijs om wetenschap tegen te spreken zijn wel hele zwakke argumenten, het zijn zelfs geen argumenten want het is geen feitelijk bewijs. Zeker op deze site zijn de bezoekers meer wetenschappelijk geörienteerd bezig dan dat ze onbewezen verhalen uit de bijbel als waarheid accepteren.

  • Ik zie het ook meer als lopen op heet water,
   waarbij je goed moet uitkijken dat je je poten niet brand 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.