20 juli 2018

Wat is de kans dat we binnen 50 jaar een supernova in onze Melkweg zien?

Wat is de kans dat we binnen 50 jaar een supernova in onze Melkweg zien? Twee simpele feiten om te beginnen:

 1. de allerlaatste supernova in onze Melkweg die is waargenomen is die van 1604, welke Johannes Kepler zag in het sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus) – vandaar dat ‘ie ook wel Keplers supernova wordt genoemd. ((De een-na laatste supernova was in 1572, dus als je toen jong was had je de supernova van 1604 ook kunnen zien, twee supernovae in de Melkweg in

Reacties

 1. [knip]
  De een-na laatste supernova was in 1572, dus als je toen jong was had je de supernova van 1604 ook kunnen zien, twee supernovae in de Melkweg in één generatie, de gelukspiepers. [↩]
  [/knip]

  Alleen natuurlijk als de persoon in kwestie op z’n minst 168 jaar geworden was 😉

 2. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Volgens mij tel je verkeerd Marc 😛

 3. zo schijnt het :P, maar… ik lees het als volgt

  1 generatie, is in mijn boek, 1 persoon.

  of ..

  Als ik jong was geweest in 1572 zal mijn opa (of overgrootvader) miscchien die van 1604 gezien kunnen hebben, mijn vader dan geen een, en ik dan die van 1572, is dat dan niet drie generaties, of misschien 4?

  Maar verlicht me eens, 😛

 4. Stel je was in 1572 achtien jaar. Dan was je in 1604 vijftig jaar, 28 jaar ouder. Dan zag je ‘m dus opnieuw. Da’s één generatie die beide supernova zag, zo ingewikkeld is dat toch niet? OK, de afzonderlijke supernovae konden door veel meer generaties worden bekeken, dat klopt.

 5. pffff… zo… was ik even lekker aan het dromen..

  vergeef mij blindheid.. zat dus gewoon schijnbaar ergens anders 😉 😉

  big oeps! van mijn kant…

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.