19 juli 2018

Tornadowatch Afl. 2 – Wijk bij Duurstede, 03-11-13

rope tornado wbd2

Een krachtige windhoos heeft zondagmiddag huisgehouden in Wijk bij Duurstede. Kleinere exemplaren zijn waargenomen in Arnhem en in het oosten van het land. Het is alweer de tweede keer deze herfst dat windhozen over ons land trekken. De ‘Wijkse’ twister was van de categorie F1 en heeft zelfs eventjes de F2 bereikt. De schade is groot: gevels en daken zijn van gebouwen afgerukt en vele auto’s zijn beschadigd door omvallende bomen. Het schadespoor is zo’n 2 kilometer groot en 60 meter breed. De strook loopt van bedrijventerrein Broekweg/Langshaven over de wijk De Horden tot en met de binnenstad.

Ravage

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is de materi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.