15 augustus 2018

China onthult maanrover

Chinese maanrover

China heeft ons een zeldzame inkijk gegeven in het supergeheime ruimtevaartprogramma van de Aziatische grootmacht. Gisteren werd een model tentoongesteld van de maanrover die eind dit jaar gelanceerd zal worden. De maanrover vormt onderdeel van het ambitieuze ruimtevaartprogramma van Beijing, dat verwikkelt is in een heuse space race met andere Aziatische mogendheden.

De goudkleurige rover, met zes wielen en vleugelachtige zonnepanelen, werd onder grote belangstelling onthuld op de China International Industry Fair en Shanghai. Het tonen van de maanrover gebeurde (waarschijnlijk niet toevallig) op dezelfde dag als de lancering van een Marssonde door de grote concurrent, India. Het is de bedoeling dat de rover begin december gelanceerd zal worden met een Long March 3B raket.

De Chinese maanverkenner heeft een autonoom navigatiesysteem en geavanceerde wielen, die speciaal ontwikkelt zijn voor maximale grip op het poederachtige maanoppervlak. De rover kan hellingen tot 30 graden beklimmen en heeft een maximale snelheid van 200 meter per uur. De naam van peperdure ruimtespeeltje is nog niet bekend, maar zal volgens geruchten “Zoekende Droom” zijn.

Bron: Phys.org

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.