15 augustus 2018

Drie astronauten brengen Olympische fakkel naar het ISS

lancering_Sojoez

De drie astronauten Rick Mastracchio, Koichi Wakata en commandant Mikhail Tyurin zijn vannacht om 05.14 uur Nederlandse tijd met een Sojoez FG draagraket in hun Sojoez TMS-11M capsule gelanceerd vanaf lanceerbasis Cosmodrome Bajkonour in Kazachstan en ruim zes uur later – om 11.31 uur – koppelden ze vast aan het internationale ruimtestation ISS. De drie astronauten hebben de Olympische fakkel meegebracht, zonder het vuur welteverstaan, dat bleef op aarde achter wegens veiligheidsvoorschriften. De astronauten Oleg Kotov en Sergei Ryazanskiy, die al in het ISS waren, zullen komend weekend de fakkel mee de ruimte innemen en als ze boven Rusland vliegen – waar in februari in en rond de stad Sochi de Olympische Winterspelen zullen worden gehouden – zullen ze video’s en foto’s maken. Zondag zullen drie andere astronauten het ISS weer verlaten en samen met die fakkel terugvliegen naar de aarde,

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.