16 augustus 2018

ExoMars-lander is “Schiaparelli” gedoopt

ExoMars 2016

De landingsmodule van de ExoMars-missie is “Schiaparelli” gedoopt, naar de bekende Italiaanse sterrenkundige Giovanni Schiaparelli, die in de 19de eeuw het oppervlak van de Rode Planeet in kaart bracht. ExoMars is een gezamenlijke missie van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en de Russische tegenhanger, Roskosmos.

De missie zal uit twee delen bestaan, die respectievelijk in 2016 en 2018 gelanceerd worden. De Trace Gas Orbiter en Schiaparelli zullen als eerste aan de beurt zijn, terwijl de ExoMars-rover twee jaar later zal volgen. Samen zullen de orbiter en de rover op zoek gaan naar tekenen van leven.

Schiaparelli is feitelijk een demonstratiemissie om Europese ruimtevaarttechnologie

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.