16 augustus 2018

‘Re-entry’ van de Europese GOCE satelliet zal vanavond zijn en niet boven Europa [UPDATE]

goce

Er wordt druk gespeculeerd over de vraag wanneer de Europese GOCE satelliet de atmosfeer van de aarde zal binnendringen en waar op aarde dat zal gebeuren. De vraag is relevant omdat het niet alleen een mooi schouwspel zal opleveren van het verbranden van de 1 ton wegende satelliet, maar ook omdat de mogelijkheid bestaat dat 20% van GOCE de helse reis door de atmosfeer overleeft en in delen terecht komt op aarde. Gisteren was de voorspelling dat GOCE in de nacht van zondag op maandag (10 > 11 november) z’n ‘re-entry’ zal meemaken, zoals het binnendringen in de atmosfeer wordt genoemd. De laatste melding van de ESA is dat GOCE waarschijnlijk vanavond tussen 19.30 en vannacht 01.00 uur Nederlandse tijd zijn re-entry zal hebben, aardig in overeenstemming met de voorspelling die Marco Langbroek gisteren gaf, namelijk 20.20 uur

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.