19 juli 2018

Probleem met Indiase Marssonde Mangalyaan is verholpen

Mars_Orbiter_Mission

Gisteren bleek dat de Indiase sonde Mangalyaan – alias de Mars Orbiter Mission (MOM) – bij de vierde koerswijziging sinds de lancering vorige week dinsdag in de problemen was gekomen. Na de lancering kwam de Mangalyaan in een baan om de aarde terecht en door middel van een serie koerswijzigingen moest de sonde in een steeds hogere baan terechtkomen, eindigend in een lange vlucht naar de Rode Planeet, waar de sonde september 2014 moet aankomen. De eerste drie baancorrecties gingen volgens schema, maar bij de vierde ging het mis, want in plaats van een snelheidsverhoging van 130 meter per seconde werd de snelheid 35 m/s hoger en daardoor ging de hoogte van de

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.