16 juli 2018

Twee arbeiders om het leven gekomen op Russische lanceerbasis

Lanceerbasis Plesetsk (credit: RIA Novosti)

Lanceerbasis Plesetsk (credit: RIA Novosti)

Russische bronnen melden dat op 9 november j.l. twee arbeiders om het leven zijn gekomen door een ongeluk op de kosmodroom Plesetsk lanceerbasis, gelegen op ongeveer 800 kilometer ten noorden van Moskou en 180 kilometer ten zuiden van Archangelsk. Volgens de berichten kwamen de twee tijdens schoonmaakwerkzaamheden van een brandstoftank om het leven door het inademen van stikstofdampen. Drie andere arbeiders raakten bedwelmd en zijn opgenomen in een ziekenhuis. Een woordvoerder van het Russische ministerie van defensie heeft laten weten dat de arbeiders niet de juiste veiligheidsvoorschriften in acht hadden genomen. Rusland is bezig de Plesetsk lanceerbasis te vernieuwen, omdat ze minder afhankelijk wil zijn van de kosmodroom Bajkonour, omdat die in de voormalige Sovjet-Republiek en inmiddels zelfstandige natie Kazachstan ligt, welke heeft laten weten aanspraak te maken op de lanceerbasis. Momenteel wordt Plesetsk vooral gebruikt voor de lancering van

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.