16 juli 2018

Supernovarestanten nemen de snelweg in de Melkweg

Een impressie van onze Melkweg

Een impressie van onze Melkweg

Door metingen aan radioactieve straling afkomstig van supernovarestanten met behulp van ESA’s INTEGRAL satelliet zijn sterrenkundigen er achter gekomen dat die restanten sneller door de Melkweg bewegen dan sterren en het meeste gas van de Melkweg. Dat die restanten de ‘snelweg van de Melkweg’ prevaleren boven de provinciale weg komt vermoedelijk doordat de supernova-explosies vooral aan de randen van de spiraalarmen van de Melkweg plaatsvinden, daar waar er minder gas en stof is, zodat de restanten er minder worden afgeremd. Een team sterrenkundigen onder leiding van

Reacties

  1. Hephaistos zegt:

    He dit stond vorige week toch al op astroblog?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.