15 augustus 2018

Nederlandse ruimtetechnologie gaat geheimen heelal kraken

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft deze week de onderzoekthema’s geselecteerd voor zijn komende twee grote ruimtemissies. De keuze voor respectievelijk ‘het hete, energierijke heelal’ (L2) en ‘gravitatiestraling’ (L3) is goed nieuws voor het Nederlandse ruimteonderzoek. Nederland heeft uitstekende papieren om belangrijke wetenschappelijke en technologische bijdragen te leveren aan missies die deze wetenschappelijke thema’s bedienen.

De volgende stap in het selectieproces is dat ESA de deelnemende landen vraagt om voorstellen in te dienen voor missies die de twee geselecteerde thema’s kunnen bestrijken. Nederland is betrokken bij de twee belangrijkste kandidaat-missies: Athena voor

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.