19 juli 2018

Contact met Triton-1 satelliet hersteld dankzij radiotelescoop Dwingeloo

Triton-1-In-Orbit

De Dwingeloo Radiotelescoop beheerd door de vrijwilligers van CAMRAS is meer dan alleen een radiotelescoop, dat is afgelopen week aangetoond in een bijzondere samenwerking tussen de vrijwilligers van CAMRAS en de Delftse nanosatellietbouwer ISIS. Op 21 november jongstleden lanceerde ISIS vanuit Rusland haar eerste test-satelliet voor het volgen van schepen op open zee. Echter, na enige tijd bleek er een klein probleem te zijn met de zendontvangers van de satelliet. In een bepaalde operationele modus van de satelliet stond de zender continue aan. Dit bleek de radio-ontvangers van de satelliet zodanig te storen dat deze geen commando

Reacties

 1. Jan Brandt zegt:

  Yeah……Het DDDSNW in aktie…..het Dutch Dwingeloo Deep Space Network!! Nou ja in elk geval heel leuk leesvoer….enne….wat die CAMRAS boys and girls daar aan het doen zijn met ” The grey old lady of radio-astronomy” vind ik echt helemaal fantastisch. Zucht….stond dat ding maar 200 kilometer dichterbij!!!

 2. DDDSNW… Leuk bedacht! By the way ik was één van de vele vrijwilligers die dag en het was erg motiverend om hier aan deel te mogen nemen. Foto hierboven is van mijn hand.
  Kijk voor de laatste ontwikkelingen op http://www.camras.nl . Binnenkort komt er een compleet nieuwe website.

  • Harry, welkom op de Astroblogs – leuke avatar heb je. Leuk dat jouw foto hier prijkt bij deze blog. Hou ons op de hoogte van de veranderingen op de website van CAMRAS, als ’t zo ver is zullen we er melding van maken. Meestal krijg ik van Ard info over de activiteiten die jullie doen.

   • Arie, dank voor je reactie. Wat ik begrijp is dat Ard erg druk geweest is met o.a. verhuizing. Ik neem aan dat hij binnenkort de spreekwoordelijke pen wel weer ter hand zal nemen.
    By the ay even een beginnersvraag: hoe kom ik in direct contact met Jan i.v.m. mijn vraag over de Meade LX90?

  • Leuke link Harry “de vrijwilliger”Ik heb hem direct in mijn bookmarks gezet.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.