22 januari 2018

Hoe zal de dood van de zon eruit zien?

solar death

Over ongeveer 1,2 miljard jaar zal de zon beginnen te veranderen. Zodra het waterstof in de kern verbruikt is, zal de laag met fusie zich naar buiten gaan verplaatsen. Als gevolg hiervan zal de zon groter en helderder worden. Deze toename in straling zal een verwoestend effect hebben op onze planeet.

Reacties

  1. o ja. dat moet hè ! zegt:

    de profeten van weleer hadden er tenminste nog een “leuk” bloemrijk en inspirerend verhaaltje bij.

  2. Leuk Artikel

    Alleen zit die boot me een bootje dwars. Mag toch hopen dat we iets beters hebben tegen die tijd :).
    Daarnaast staat er dat Europa een nieuw voordeel gaat krijgen. Europa heeft geen atmosfeer, dus als die ijskorst wegsmelt is het ook snel gedaan met die maan. Al het water zal dan gaan verdampen door de straling van de zon.
    (beetje wat ook bij Mars gebeurt is).

Laat wat van je horen

*