22 juli 2018

Wat valt er aan de sterrenhemel te zien in januari 2014?

sterrenhemel
De eerste maand van het nieuwe jaar wordt ook in de volksmond ook wel de

Reacties

 1. Mooie samenvatting, er staat echter een klein foutje in, NGC 2359 staat wel in de Grote Hond, maar dat is Canis Major.

 2. Ad, je hebt helemaal gelijk. Ik heb ’t gelijk verbeterd. Bedankt!

 3. Arie, is Ad je zoon? Ik constateer ineens dat jullie op de één of andere manier iets van elkaar weg hebben (hihi, gekheid)

  • Nee, Ad is mijn zoon niet hoor. We lijken op onze avatars wel wat op elkaar vanwege die petjes, maar verder houdt denk ik alle gelijkenis op. Naast drie dochters heb ik wel een zoon – bijna dertig jaar al weer, de tijd vliegt – maar die heb ik nog nooit kunnen betrappen op een bezoekje aan de Astroblogs.

 4. Dat viel mij ook op die petjes vandaar 😀 Psst…off the record, ik heb drie knappe, intelligente, sportieve zonen van 31, 30 en bijna 23 jaar oud en…twee schattige poppetjes van kleindochters van 2 jaar en 1 maand oud (oudste zoon) Ik ben met mijn man alweer bijna 32 jaar getrouwd, de tijd vliegt Arie 😀 al merk ik daar bij mezelf nauwelijks wat van (tijdloos?) 😉
  Ook ik weet haast wel zeker dat ik mijn zonen niet gauw zal betrappen op een bezoekje aan Astroblogs.
  (andere interesses en te druk)

  • Enceladus Enceladus zegt:

   Zo hé, oma voordat je Sara zag!
   Met een beetje geluk ben je overgrootmoeder voor je zeventigste! 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • 😀 Ik hou me daar niet zo mee bezig. Ik vind het wél heel speciaal om kleindochters te hebben. Als mijn zonen niet gestudeerd hadden (verschillende universiteiten) was ik misschien nog wel eerder oma geweest.
    Ik zie er trouwens niet echt uit als een “oma” hoor 🙂 Mijn jongste zoon vindt het nog steeds een gek idee dat ik dat ben, hahaha. Volgens hem zie ik er te jong voor uit 😉
    En jij Gert? Opa, vader of vriend?

    • Enceladus Enceladus zegt:

     Geen opa, geen vader (wel twee ex-stiefdochters van inmiddels 23 en 17 jaar oud), wel vriend van mijn vrienden natuurlijk.

     groet,
     Gert (Enceladus)

 5. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Tell me about it, ben alweer bijna 33 jaar, de tijd vliegt zeker 😀

  Ik ben trouwens niet aan een petje te herkennen, wel aan een ehm…nogal unieke persoonlijkheid. Beetje autistisch, beetje OCD, beetje ADD. Oh en ik zit in een rolstoel, je weet wel, zo’n elektrische met meer knopjes dan de cockpit van een spaceshuttle 😉 Ach m’n handen werken nog, dit is wat AB-betreft ff het belangrijkste 😀

  (en ik ben een fervent liefhebber van gebrul en gitaarherrie)

  • Jij schrijft het, ik had al zo’n vermoeden (je avatar) en je unieke persoonlijkheid natuurlijk (haha) 😛
   En idd, je handen werken nog en hoe in gedachte iemand de dingen beleeft blijft ergens toch een voorrecht (wel in positieve zin dan) 😀

   (En ik ben enorm liefhebber van de meest uiteenlopende muziek en daar valt jouw genre ook bij)

   • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

    Huh, je had al zo’n vermoeden door m’n avatar? Dat vraagt om enige uitleg. 😉 Oh en ik heb zo m’n twijfels bij jouw laatste opmerking: jij gaat mij vertellen dat je gerust death metal aanzet? 😛

    • Death metal, metal noem maar op. In Flammes, Metallica (naar concerten geweest),Seether,Bullet for my Valentine, Lacuna coil,Alter bridge, Disturbed, Rammstein,System of a Down, Within Temptation (concert geweest)
     ik kan nog wel even doorgaan. Maar ik luister ook graag naar The Chemical Brothers, Pendulum, Justice (erg goed) In 2003 naar Nickelback (secret acoustic live show) in Bussum geweest (Chad Kroeger gekust) maar hun muziek is in de loop der jaren erg veranderd.
     En ik kan ook genieten van Muse (erg mooi) Heb ik vaak bij hardlopen op 😉 Maar ook Ladytron en Limp Bizkit (Fred Durst)

     Maar eh…jij hebt wél vooroordelen zeg, vriend 😉

     Over je avatar, géén hoofd erin, mysterieus (waarom die associatie?) Tja, het blijft wel een gok of vermoeden…Ik noem het maar mijn intuïtie.

     (Maar ik hou ook van klassieke muziek, daarin heb ik ook mijn voorkeuren)

 6. @ Gert – Van allerlei pluimage hier dus… maar met één bepaalde interesse, Astronomisch nieuws en meer 😉

 7. @ Olaf, ook al ben je iets te oud om mijn zoon te kunnen zijn (zou echt niet fris zijn) adopteer ik je bij deze als virtuele zoon 😀 Ook goed? Gaan we lekker naar het vertrouwde geluid van metal luisteren, worden we rustig van (hihi)

 8. Tsjonge, waartoe zo’n blogje over de sterrenhemel in januari al niet kan leiden. Hihihi 😀

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.