18 juli 2018

Hoe mooi staan ze aan de hemel: de maan en de Andromedanevel

maan_M31

Is het geen mooie foto, de maan en de bekende Andromedanevel (M31) samen aan de hemel? Eh… wacht eens even, die Andromedanevel is toch helemaal niet te zien aan de hemel? Klopt gedeeltelijk, je kunt ‘m bij heldere en donkere nachten wel met het blote oog zien – z’n schijnbare helderheid is +3,4m – maar zo helder als hierboven is ‘ie niet te zien. Met het blote oog zien we dan alleen z’n kern, de spiraalarmen zijn niet zichtbaar. De foto hierboven is een compositiefoto van de maan en van de Andromedanevel, gemaakt door

Reacties

  1. J.Quist zegt:

    Prachtige foto.s jammer dat een mensenleven maar zo kort is om al dat mooi.s te kunnen zien ,

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.