14 augustus 2018

Astroblogs lag plat door DDoS-aanval op HostNet

Hostnet

Het was vanavond weer zo ver: dankzij een DDoS-aanval op de provider HostNet – waar de server van Astroblogs gevestigd is – kon de Astroblogs een aantal uren niet bereikt worden. Momenteel is men bezig om beetje bij beetje alle websites die daar gestald zijn weer online te brengen. De laatste keer dat zo’n aanval plaatsvond met alle ellende van dien was op 20 en 21 december vorig jaar. Het is te hopen dat de provider maatregelen kan nemen om dergelijke kwaadaardige aanvallen van hackers te voorkomen, want het is niet fijn om te constateren dat de Astroblogs al weer plat ligt door dit soort gedoe.

Reacties

 1. Hoeveel bandbreedte zou je voor Astroblogs nodig hebben om zelf te gaan hosten ?

 2. Er gaat zo’n 5 tot 10 Gb per dag via de Astroblogs, bestanden nemen ruim 3,3 Gb in beslag, de database is iets van 180 Mb groot.

 3. Enceladus Enceladus zegt:

  En de boel lag tot zojuist weer een tijd plat…

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Hostnet? het is meer Ghostnet. 🙂

 5. Je zou kunnen overwegen om zelf te gaan hosten, de kans dat Astroblogs doelwit wordt van DDOS aanvallen lijkt nihil.

 6. Monique Monique zegt:

  Ik ben geen DDOS expert, maar streamers worden vaak gepakt op het moment dat hun IP wordt achterhaald via Skype zodat ze via dat IP jou kunnen targeten.
  Als HostNet het doelwit is van de DDOS en niet specifiek Astroblogs dan zou het idd kunnen schelen (wat Ad zegt) Maar ach 🙂

 7. Tja, misschien moet ik het nu juist niet heel erg hard gaan roepen, maar ik host al enkele jaren een foto server en ben nog nooit aangevallen… ;-). Alleen het aantal concurrent users (sorry, weet geen normaal nederlands woord) is hooguit 3, waarbij dan wel voornamelijk grote bestanden worden gedownload.

 8. Moet je voor het hosten van een eigen server niet veel kennis hebben van Apache, Ubuntu, CentOS, dat soort dingen? Ik weet iets van WordPress en PHPmyadmin, maar verder gaat m’n kennis niet. En zo’n server zal ook iets kosten plus de kosten van de bandbreedte. Als tien mensen tegelijk een filmpje op de Astroblogs kijken zal dat behoorlijk wat resources kosten, denk ik.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.