20 juli 2018

Kan een raket aangedreven worden door een Kugelblitz?

Concept van een interstellaire raket, credit: Adrian Mann

Concept van een interstellaire raket, credit: Adrian Mann

Even een Astroblog uit de categorie “ooit, wellicht, in de verre toekomst…”, over een onderwerp waar mijn collega Olaf van Kooten vaak over heeft geschreven: de aandrijving van raketten, waarmee men naar andere sterren wil reizen. Met onze huidige technieken doen we er decennia over de rand van het zonnestelsel te bereiken, zoals de Voyager 1 heeft gepresteerd. In het tempo waarin deze nu vliegt – een slordige 17 km per seconde – doet ‘ie er nog altijd 40.000 jaar over om de eerstvolgende ster te bereiken,

Reacties

  1. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:
    • Bedankt voor de link. Wel grappig trouwens, ik schrijf over die kugelblitz, vertaald een bolbliksem. Dezelfde dag is er nieuws over een bolbliksem die ze in een laboratorium hebben nagebootst. 🙂

  2. Tinslee zegt:

    Ik dacht even aan het eerste plaatje te zien dat het om een nieuwe explosieve smaak knaller ging van een busje “Pringles” , desalniettemin vind ik fantastisch om te lezen dat de tijd van voortgang der techniek voortschrijdt.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.