23 juli 2018

Voor het eerst filament van het ‘kosmische web’ gefotografeerd

UM287

Sterrenkundigen zijn er voor het eerst in geslaagd om een filament te fotograferen van het ‘kosmische web’, het netwerk van ijle maar uitgestrekte gasslierten, dat de sterrenstelsels in het heelal met elkaar verbindt. Met de grote 10 meter

Reacties

  1. Tinslee zegt:

    Fantastisch om te zien hoe verschillende universiteiten van over de hele wereld middels de telescopen tot dit soort prachtige ontdekkingen kunnen komen.

    Dit is er weer eentje met de Wow factor, het zijn ongelooflijke nuttige onderzoeken om steeds beetje bij beetje de universum te ontdekken en te weten komen wat het allemaal tot elkaar inhoudt dit soort kosmische webs.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.