18 juli 2018

Wat was de oorsprong van de vuurbol van gisteravond?

vuurbol

Gisteravond was boven Nederland, Duitsland en Engeland om ongeveer 21.18 uur een heldere vuurbol ((Een meteoor of vallende ster wordt een vuurbol genoemd als ‘ie

Reacties

 1. Tinslee zegt:

  Wat het ook wezen mogen, het is een prachtig verschijnsel en schitterend om het te zien.
  Zelf denk ik dat het gewoon wat ruimtepuin is niets meer, niets minder.

  • Martin Schoenmaker zegt:

   Ruimtepuin lijkt mij onwaarschijnlijk. Ik heb de meteoor gezien en deze ging vrij snel. De beelden die ik mij herinner van opbrandend ruimtepuin lieten een veel trager bewegend iets zien.

   Ik snap overigens de in het derde plaatje ingetekende radiant niet (of moet dat cirkeltje dat niet voorstellen?). Voor mijn gevoel lag de plek waar de meteoor te zien was veel hoger (zo’n 30 graden t.o.v. de horizon). Tevens bewoog deze voor mij gezien richting de horizon (naar beneden dus). Ligt de radiant dan niet juist boven de plek waar we de meteoor zagen? Dan lijkt me de plek die in het tweede kaartje ingetekend is, redelijk overeen te komen met wat ik zag…

 2. Tinslee zegt:

  @Martin Schoenmaker

  Naar het geen ik begreep schijnt het toch vanuit de ISON meteorieten “regen” te komen.

  Daarnaast is het rode omcirkelde radiant een weergave van de mogelijke stralingspositie
  met in de buurt liggende ISON meteorieten op +3.5 magnitude van de ster Eta Leonis.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.