18 augustus 2018

Mogelijke bron gevonden van gaswolk G2 bij centrale zwarte gat Melkweg

rg-diagram

Momenteel is de grote gaswolk G2 zeer dicht in de buurt van het superzware zwart gat in het centrum van de Melkweg, iets wat zich op een voor ons veilige afstand van 27.000 lichtjaar afspeelt. Het is al een paar jaar bekend dat G2 richting Sgr A* afstevent, zoals het zwarte gat wordt genoemd, maar het is onbekend wat het uiteindelijke lot van de gaswolk is, die een massa van zo’s drie aardmassa’s heeft (zie ook de video hieronder met een animatie van de passage van G2 langs Sgr A*).

Tot voor kort was ook onbekend waar de wolk precies vandaan komt, maar recente berekeningen door sterrenkundigen van het

Reacties

  1. Tinslee zegt:

    Hier hou ik wel van, de onberekenbaarheid van het universum. We weten en kunnen heleboel uit rekenen, echter blijft er altijd een factor van onzekerheid en niets meer doen dan afwachten hoe het echt gaat.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.