19 juli 2018

Beheerder Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht vertrekt

sterrenwacht_mercurius

Volgens welingelichte bronnen zal beheerder Frans van der Graaf zijn werk bij Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht per 1 april 2014 be

Reacties

 1. Monique Monique zegt:

  Zo op het plaatje te zien is die sterrenwacht beter onderhouden dan die bij mij een wijk verder hahaha.

  http://i.imgur.com/rfxvOE1.png

 2. Monique, dat is toch de Volkssterrenwacht in Spijkenisse? Ik ben daar ooit in een ver verleden ook een keer geweest, maar toen zag het er een stuk beter uit. Jammer dat het zo achteruit is gegaan. Ik denk dat de gemeente er een keertje geld in moet stoppen, áls het een educatieve functie kan krijgen.

  • Monique Monique zegt:

   Arie, met je geheugen is niks mis mee hahaha 😉 Het is nou niet bepaald een visitekaartje voor de gemeente dus leek het mij beter om de naam weg te blurren. Stiekem hoop ik op een nieuwe sterrenwacht (ik weet nog wel een mooi plekje) 😀

   • Er zit nog wel een stukje historie aan die sterrenwacht vast, want hij is ooit geopend door dhr. Verheyen, de toenmalig consul van de afdelingen van de NVWS. Zo rond 1980 was ik voorzitter van de afdeling in Dordrecht en had ik contact met hem. Spijtig kwam Verheyen kort daarna om bij een brand in zijn woning in Rotterdam. Ik was een keertje bij hem thuis geweest, dus die gebeurtenis maakte op mij een grote indruk.

    • Ik heb in mijn jeugd nog aan de laatste renovatie van deze kijker meegedaan in de zeevaartschool in de jaren 70 samen met de heer Verheyen. Ben nog nooit iemand tegengekomen die zo’n geweldig goed en meeslepend spreker was.
     Jammer van het ongeval…

     Gr. Edwin

   • Enceladus Enceladus zegt:

    Jij weet nog wel een mooi plekje?
    Laat me eens raden: ‘Observatoire Chez Monique’
    😉

    groet,
    Gert (Enceladus)

 3. Monique Monique zegt:

  Aha, vandaar dat je dat nog bijgebleven is 🙁 Ik kom oorspronkelijk niet van hier maar toen ik er kwam wonen (1980) stond hij er al 😀

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.