23 juli 2018

Video: hoe de Dream Chaser gebouwd is

dream chaser

De herkomst van de Dream Chaser, die gebouwd wordt door Sierra Nevada Corporation, gaat terug tot eind jaren ’60. Rond deze tijd heeft NASA ge

Reacties

  1. Jan Brandt zegt:

    Wat een mooi toestelletje is dat, zeg. Ik kan me zo voorstellen dat menig spaceshuttle-piloot (astronaut) erg happy zullen zijn met dit ding………..inplaats van weer te moeten terugkeren naar het vliegen met van die ouderwetse “vlees in blijk-raketten” (eh…met uitzondering natuurlijk van de oude vertrouwde Soyuz…maar die valt nu eigenlijk meer onder de categorie “leuke nostalgische belastingvrije klassiekers”!!) die bij terugkeer naar de Aarde hangend onder een zakdoek in de oceaan worden gedumpt. Ik vond die spaceshutlle landingen op NASA tv altijd erg leuk om naar te kijken…enne….dat lijkt met de Dreamchaser weer terug te keren. Bovendien lijkt mij de lanceerconfiguratie van de Dreamchaser vele malen safer dan die van de Spaceshuttle zo “bovenop” al die zwaar ontplofbare hardware inplaats van er pal naast (spaceshuttle Challenger!)……..Eh….doe die lui ook aan “free rides”!!??.

  2. Monique Monique zegt:

    Ja…van dit soort filmpjes krijg ik positieve hartkloppingen van 😀 Dat moment van de vrije val(2.03, whohooooo) voelt alsof ik erin zit (heerlijk) Wat jammer nou dat de mens geen vleugels heeft?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.