21 juli 2018

Geen Big Bang maar een Big Freeze?

Big Freeze

Een team van theoretische natuurkundigen heeft een nieuwe theorie bedacht over het begin van het universum. Als het model zou kloppen, dan kan de oerknal de prullenmand in. De nieuwe theorie is gebaseerd op een model dat quantum graphity wordt genoemd (nee, dat is g

Reacties

 1. dr.Kwast zegt:

  Zouden zwarte gaten dan wakke kunnen zijn ?

 2. Tinslee J. zegt:

  Hoe je het ook wend of keert het echte ontstaan van het universum zullen we nooit te weten komen.

  Het is sowieso een wonder dat wij , mensen/aarde/heelal bestaan.

  Belangrijkste is nu uit te vogelen of wij werkelijk de enige zijn of niet. Daarnaast de aarde zoveel mogelijk ontlasten en kijken naar andere bewoonbare planeten voor ons.

  • Wat jij noemt het “uitkijken naar andere bewoonbare planeten” is niets anders dan het koloniseren van planeten waar al andere vormen van leven bestaan, en zal dus uiteindelijk uitmonden in het uitroeien van die andere levensvormen.. HOERA! De mens spreidt zijn vleugels uit !! Oftewel, “lebensraum” creëren, waar hebben we dat eerder gehoord.
   Liever blijf jij met je apenkop gewoon met beide beentje op deze aarde. Lijkt me beter voor de rest van het universum.

   Denk toch eens na !

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

   Sorry maar daar ben ik het niet mee eens. Wie zegt dat we alleen werelden kunnen koloniseren waar het al krioelt van het leven? Zegt Terraforming je iets? Besides, stel dat we echt de enige zijn, dan wordt het bevolken van het heelal plots ONZE taak. Nee, onze toekomst ligt tussen de sterren, daar ben ik van overtuigd!

 3. dr.Kwast zegt:

  *verwijderd door redactie*

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

   Ach welnee. Die gasten zitten gewoon in hun Middeleeuwen. Kijk naar het Christendom: 500 jaar progressie, 1000 jaar regressie (Middeleeuwen, Kruistochten, Heksenverbrandingen, Haatzaaien) en daarna weer progressie. De Islam is 700 jaar later ontstaan en bevond zich tijdens onze Middeleeuwen in een Klassieke, vooruitstrevende fase: de Gouden Era van de Islam.

   Er was godsdienstvrijheid, Christenen en Joden konden zich vrijelijk bewegen in het Kalifaat, er was sprake van enorme intellectuele groei (de geschriften van onze Klassieke Oudheid, Grieks en Romeins, hebben de middeleeuwen overleefd via de bibliotheken van het Kalifaat, zoals die in Baghdad. Via de moslims hebben we die kennis weer “teruggeleend” tijdens onze Rennaisance.

   Conclusie: er was een tijd dat de Islam vooruitstrevend was en helemaal niet haatdragend, en net zoals wij uit de MIddeleeuwen herrezen zijn, zo zal ook de Islam hun “Middeleeuwen” overleven. Althans, als die religie zich parallel ontwikkeld aan het Christendom, hetgeen nooit helemaal met zekerheid is vast te stellen.

  • Dr, Kwast of hoe je ook heet, s.v.p. stoppen met dat reli-gedoe over de islam of welk geloof dan ook. Blijf bij het onderwerp, dat niets met religie te maken heeft.

  • Ibn al-Haytham zegt:

   Nou zeg. Ik kom voor het eerst op astroblogs terecht, krijg ik meteen zo’n bericht te zien.

   • Yep en ik neem ook aan dat je snapt waarom je dat bericht te zien krijgt. Astroblogs gaat over ruimtevaart en astronomie en niet over religie. Vandaar dat ik die dingen graag gescheiden wil zien, voor discussies over religie zijn andere podia. Ik heb niets tegen religie, ik respecteer dat andere mensen een bepaald geloof hebben, maar hier op de Astroblogs moet het zoals gezegd over ruimtevaart en sterrenkunde gaan. Vat het dus zeker niet persoonlijk op.

  • Ibn al-Haytham zegt:

   Het is al goed, ik heb eens rondgekeken, erg interessante site.

 4. dr.Kwast zegt:

  Dit is wel een site voor astrologie, maar de werkelijke wereld daar komt ook deze site niet langs. Astrologie, ideologie, religie, het combineert wel het leven. Alleen het sluiten van de ogen voor de gene die wat schrijft over wat al 1700 jaar de werkelijkheid is wordt gewist. Alles wat de astrologie vertelt en laat zien is ook maar de vraag of dat werkelijk is. Al vind ik de foto’s geweldig en het verhaal mag er ook zijn. Misschien was ik te uitgebreid daar voor mijn excuus, maar wees niet te formeel. mvg

 5. Dr. kwast, wellicht een eye-opener voor u: de Astroblogs is een site over astronomie, NIET over astrologie. Daar is een wereld van verschil tussen.

 6. dr.Kwast zegt:

  Sorry zo bekwaam ben ik niet. Een vergissing , dan wordt het astronomie, astrologie, ideologie, religie. Misschien kan je daar wat mee. Maar je hebt gelijk beter op de woorden letten waar ik op reageer.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.