14 augustus 2018

Op de maan, Yoda is

Yoda op de maan

Op beelden die geschoten zijn door de Lunar Reconnaissance Orbiter is een bekend personage zichtbaar. Schijnbaar houdt Yoda zich op in de Icarus-krater op de maan! In werkelijkheid wordt dit gezichtsbedrog veroorzaakt door de uitzonderlijk hoge centrale piek in het midden van de Icarus-krater. Gezien onder de juiste hoek en de juiste belichting is het net alsof de schaduw van het bekende groene Star Wars-personage zichtbaar is. Apart gezicht, nietwaar? Opvallend genoeg bevindt de Icarus-krater zich op wat Engelstaligen de “dark side of the moon” noemen (de achterkant dus). Yoda bij de Dark Side? Er is schijnbaar ergens iets misgegaan met onze Jedi-vriend 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.