20 juli 2018

Zou Jupiter een ster kunnen worden?

Europa plumes

De Galileo-ruimtesonde heeft acht jaar lang onderzoek gedaan naar de planeet Jupiter, van 1995 tot 2003. Dankzij Galileo is onze kennis van Jupiter en z’n familie van manen spectaculair toegenomen. Maar na acht jaar te zijn blootgesteld aan de krachtige straling van Jupiter, was de sonde aan het einde van z’n Latijn.

Om te voorkomen dat de sonde op een maan zou crashen en deze eventueel zou besmetten met aardse bacteri

Reacties

  1. ” Een kleine groep mensen vond dit een slecht idee: wat als de plutoniumreactor van Galileo een kettingreactie op gang zou brengen, waarbij Jupiter zou ontbranden tot een tweede ster in het zonnestelsel? ”

    Ik ga er gemakshalve vanuit dat deze kleine groep mensen geen wetenschappers waren 🙂

  2. evandijken evandijken zegt:

    Dank je wel Olaf voor je zeer verhelderende uitleg!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.