15 augustus 2018

Volgend weekend sterrenkijken bij Chr. Huygens

SterrenkijkenWillen jullie door een grote telescoop de sterren en planeten zien? Kom dan op vrijdag 7 maart van 19:00 tot 23:00 uur en zaterdag 8 maart vanaf 13.30 uur bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens kijken. Deze opent dan haar sterrenwacht voor het publiek. Dit gebeurt in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen die in 2014 voor de 38e keer worden gehouden.

Wat is er te zien

MaanEKBeide avonden is de maan zichtbaar. Deze is kort voor het Eerste Kwartier en de kraters, bergen en valleien zijn dan goed te zien, vooral op de grens van licht en donker. Om 20.46 en om 22.59 uur op de avond van 7 maart bedekt de maan twee sterren in de Stier. Deze lijken dan plotseling te verdwijnen achter het niet zichtbare deel van de maan.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.