22 juli 2018

De Grote Beer zoals je ‘m nog nooit gezien hebt

grote_beer_header

Grote Beer (credit: Rogelio Bernal Andreo)

We kennen allemaal het sterrenbeeld De Grote Beer, alias het steelpannetje, alias Ursa Major, da’s z’n Latijnse naam. We kunnen ‘m het hele jaar door zien, want hij is zoals het met een mooi woord heet circumpolair. En omdat de twee rechtse sterren van de Grote Beer vijf maal verlengd bij de Poolster uitkomen wordt ’t sterrenbeeld het hele jaar door gebruikt als natuurlijk navigatiemiddel. Kortom, iedereen weet over welk sterrenbeeld we ’t hebben. Maar zoals

Reacties

  1. lange wapper zegt:

    Het verwondert mij niets te lezen over Mizar en Alcor …

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.